Un cunoscut șef din Poliție care s-a pensionat la vârsta de 40 de ani, pe caz de boală, ar fi intrat în atenția procurorilor Direcției Naționale Anticorupție. Numele acestuia ar fi apărut în contextul descinderilor din 4 iunie, a ofițerilor anticorupție, la Spitalul de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din București, unitate medicală care aparține Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
Polițiștii Direcției Generale Anticorupție (DGA) au descins, marți 4 iunie, la Spitalul de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”. Percheziția s-a făcut întrucât existau suspiciuni cu privire la cazuri de pensionare ale unor persoane cu vârste sub 30 de ani diagnosticate cu depresie.
Surse judiciare au spus, pentru Gândul, că polițiștii aveau de mai multă vreme semnale cu privire la unele acte de corupție comise de medici, însă acțiunea a fost decisă după ce, în mass-media, au apărut știri legate de un tânăr de 25 de ani care a cerut să fie scos la pensie, din cauza depresiei.
La percheziții, polițiștii au ridicat actele pe baza cărora s-au decis pensionările pe caz de boală din ultimii doi ani, pentru a construi un probatoriu, sub coordonarea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA).
Surse judiciare au spus, pentru Gândul, că una dintre pensionările vizate de anchetă este cea a comisarului șef Cristian Perșinaru. Acesta a devenit cunoscut publicului din postura de șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov, supranumit și „județul milionarilor”.
Cristian Perșinaru a ajuns să fie sancționat de șeful Poliției Române, chestorul Benone Matei, cu mustrare scrisă, după ce nu ar fi raportat o sesizare a Ambasadei SUA la București cu privire la o plângere de lipsire de libertate care îi viza pe frații Andrew și Tristan Tate. Sancțiunea a fost ulterior retrasă, după ce s-a stabilit că Perșinaru nu ar fi fost vinovat.
Fostul șef al IPJ Ilfov nu a mai scăpat, însă, în vara anului trecut, odată cu izbucnirea scandalului legat de „azilele groazei” din Voluntari. Acesta s-a refugiat pe o funcție de șef la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Poliției Române, unde, spun sursele Gândul, ar fi început să-și facă actele de pensionare, cu toate că încă nu împlinise vârsta de 40 de ani.
Cristian Perșinaru ar fi obținut de la medicii Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” documente din care reieșea că suferă de depresie, iar pe baza acestora, a reușit să se pensioneze anticipat, în floarea vârstei și cu pensie mare.
CITEȘTE ȘI: